četrtek, 01. avgust 2013

Primer dobre stvarnostiV objavljenem videoposnetku je moč videti skladno sodelovanje med »novim« in »starim«, med arhitekturnim slogom konca 20. stoletja in klasično rimsko liturgijo. To je tradicija!

Preseganje trenutno veljavnih posvetnih modnosti v konkretnem času in prostoru.

Enako je pri navdušencih in sooblikovalcih tovrstne liturgije: gre v glavnem za mlade, ki svojo mladost spajajo z dediščino prednikov, na tak način pa se dediščina spreminja v živo resničnost.

Enako je tudi pri Kristusu: Njegova beseda je vedno ista, toda deluje v času in prostoru; Njegovo odrešilno dejanje na Kalvariji velja na vekomaj, toda zadeva vsakega posameznika v vseh časih in krajih posebej; Njegovo vstajanje je absolutni predhodnik vstajenja Njegovih zvestih, toda vsakokratni sprotni klic k spreobrnjenju in upanju na večnost.

To, kar nam ponuja določen način maševanja, je v praksi poplitvenje v razsežnost zgolj enega časa. Gre za imanenco. Pri njem je prizadeta simbolna plat življenjske izkušnje, ki je v jedru Kristusovega učlovečenja. Slednje pa je vez med zemeljskim in večnim, med posameznimi dobami in absolutno dobo.

Ni komentarjev:

Objava komentarja

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...