petek, 1. april 2016

Tradicionalna latinska sveta maša (30. 3. 2016) - poročilo in zahvala»Od mrtvih vstali Kristus več ne umrje, aleluja, smrt nad njim več ne gospoduje, aleluja, aleluja.« Obhajilni spev (Rim 6:9)

Sreda po Veliki noči je del velikonočne osmine in praznik prvega reda. Skladno s tem smo organizirali sveto mašo višje zunanje slovesnosti. Zbor je pel mašo De Angelis in vse pripadajoče spremenljive dele – speve ter pesem slednico. Lepoto izvedbe in samega obreda svete maše so posebno pohvalili nekateri, ki so se je prvič udeležili. Zato je torej pomembno širiti glas, da taki zakladi ne ostajajo skriti pred ljudmi.

Po sveti maši smo zbrane opremili z blagoslovljeno vodo, ki je nepogrešljiva zaščita krščanskih domov.

Zahvaljujemo se duhovniku, strežnikom, pevkam, župniku in ekipi župnije Dravlje, portalu Časnik.si ter vsem navzočim in dobrotnikom, ki nam pri delu pomagajo po svojih močeh. Hvala in Bog vam povrni!

Podrobnosti o romanju na Brezje bodo objavljeni v naslednjih dneh. Rezervirajte si dan in ne zamudite te krasne priložnosti, da se skupaj poklonimo in priporočimo Mariji Pomočnici kristjanov.
Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...