četrtek, 28. april 2016

Romanje na Brezje, 30. 4. 2016

Z veseljem sporočamo vsem prijateljem in podpornikom gibanja Juventutem Slovenija, da 30. aprila organiziramo romanje k Marijinemu svetišču na Brezjah!

Zbor udeležencev peš romanja bo med 5.00 in 5.30 pri župnijski cerkvi na Primskovem. Pred odhodom bomo Gospodu v cerkvi priporočili naše romanje. Odhod proti Brezjam je načrtovan ob 6.00. Predvideni čas hoje je med tri in tri ure in pol. 

Ob 11.00 bo v baziliki na Brezjah sveta maša po Rimskem misalu sv. Janeza XXIII. Kolikor nam je znano, bo to, po več desetletjih, prva javno oznanjena sveta maša po tradicionalnem obredu, v sklopu organiziranega romanja Slovencev.

Vsi, ki se ne bodo udeležili peš romanja so vabljeni, da se nam pridružijo vsaj pri sveti maši. Zaradi zasedenosti slovenskih duhovnikov, bo z nami mlad avstrijski kaplan iz krške škofije. Pred nekaj meseci se je imel čast osebno srečati z Benediktom XVI., upamo, da nam po maši pove kaj o tem.

Po sveti maši se bomo skupaj ustavili na kosilu. Zaradi rezervacije prosimo, da se nam vsi, ki bi šli z nami na kosilo, javijo in potrdijo udeležbo.

Za povratek se bomo osebno dogovorili. Za vsa pojasnila in informacije smo na voljo preko obrazca na desni strani!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...