petek, 13. marec 2020

Epidemija koronavirus in Poljska škofovska konferencaPoljska škofovska konferenca (Konferencja Episkopatu Polski) je 12. marca 2020 objavila navodila v zvezi z epidemijo koronavirus. Del objave, ki je zelo pomenljiv, navajamo spodaj.
»Cerkev že dva tisoč let služi bolnim in pomoči potrebnim tudi v času epidemij, ne da bi opustila oznanjevanje evangelija in obhajanje svetih zakramentov.« - so povedali škofje. Prosili so za solidarnost do starejših oseb in pomoči potrebnih, kot npr. pomoč pri nakupih.
Zapisali so, da »tako kot bolnišnice zdravijo telo, tako Cerkev služi med drugim zdravljenju bolezni duha. Zato je nepredstavljivo, da ne bi molili v naših cerkvah.« »V zvezi s tem spodbujamo vse verne, da bi poleg bogoslužja obiskovali cerkve z namenom goreče osebne molitve. Dušnim pastirjem naročamo: a. da cerkev ostane odprta cel dan, b. da bi duhovniki poskrbeli za dodate ure spovedovanja in adoracije Najsvetejšega zakramenta, c. da bi – ob spoštovanju higienskih ukrepov – duhovniki in izredni delivci obiskovali bolne in starejše župljane z namenom podeljevanja svetega obhajila« - naročajo navodila škofov.
»Prosimo vse verne ljudi za molitev po namenu odvrnitve bolezni, ter mir v srcu in milost globokega spreobrnjenja za vsakega izmed nas. Dobremu Bogu priporočamo vse umrle zaradi koronavirusa. Molimo za zdravje bolnih, teh, ki jih oskrbujejo, zdravnikov, zdravstvenega osebja in vseh v sanitarnih službah. Molimo za prenehanje epidemije. Skladno s tradicijo Cerkve spodbujamo k petju naših cerkvenih vzklikov: »Sveti Bog, Sveti Močni… Hudega vremena, lakote, ognja in vojne, reši nas o Gospod« - beremo v navodilih.

Ni komentarjev:

Objava komentarja

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...