nedelja, 3. januar 2016

Sveta maša 30. 12. 2015, poročilo in zahvala ob novem letuTokrat sta nas pri pripravi cerkve spremljala mraz in mir božične noči. Zadnja tradicionalna sveta maša v Gospodovem letu 2015 je v cerkev sv. Roka privedla vernike in člane združenja Juventutem iz vseh koncev Slovenije, pa tudi iz tujine. Posebno veseli smo bili naših članov, ki se na duhovništvo pripravljajo v tujini. Tiho sveto mašo je spremljalo lepo ljudsko petje, ki je srca vernih dvignilo iz vsakdanjih skrbi k premišljevanju in kontemplaciji skrivnosti Kristusovega rojstva. Mašnik je na začetku pridige spregovoril o pastirjih, ki so imeli čast, da so se prvi priklonili Jezusu. Kakor oni, je dejal, se tudi mi lahko priklonimo ne le Jezusu v jaslicah, temveč istemu Jezusu, ki bo v sveti tihoti svete maše prišel na hladni oltar.

Po sveti maši se nas je približno dvajset zbralo pri večerji, kjer smo v prijetnem druženju zaključili letošnje leto.

Leto 2015 je bilo za naš apostolat izredno plodovito. V Dravljah je mesečno, z izjemo  julija in avgusta,  bila darovana sveta maša po Rimskem misalu sv. Janeza XXIII. Izdali smo knjigo Corpus Christi o izjemnem pomenu vrednega prejemanja sv. obhajila. Pripravili smo liturgični koledar ter sodelovali pri slovesni sveti maši kardinala Burka v Trstu. Največji in najuspešnejši letošnji projekt pa gotovo predstavlja obisk msgr. Athanasiusa Schneiderja, avtorja pravkar omenjene knjige, ki se je pri nas zadržal tri dni. Še nekaj let nazaj bi se ob misli, da bo ta svetovno znani škof pri nas predaval ter slovesno maševal, lahko le skeptično nasmehnili. Kako dober je Gospod!

Kako naprej? Žetev je velika, delavcev pa malo. Pripravlja se ponatis knjige Corpus Christi, saj so knjige ob obisku škofa pošle. Še naprej bomo po naših močeh širili dostojanstveno liturgijo in dobro teologijo. Na tem mestu bi radi vse bralce povabili, da nam po svojih močeh pri tem še naprej stojijo ob strani z molitvijo in drugimi oblikami pomoči. Za vse nadaljnje informacije o tem nam lahko pišite na naš spletni naslov.Confiteor strežnikov

Pridiga

Veliko povzdigovanje

Odveza

Obhajilo vernikov

 Zaključek svete maše

Branje zadnjega Evangelija


Na razpolago je še nekaj koledarjev.  Kdor bi ga še želel naročiti, nam lahko piše preko okenca na desni strani. 

Ad maiorem Dei gloriam!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...