ponedeljek, 21. september 2015

Satan brez »rogov, kril ali repa«Španski izganjalec hudiča oče Jose Antonio Fortea Cucurul je enega zadnjih intervjujev pričel z besedami: »Satan resnično obstaja, vendar nima rogov, kril ali repa.« Duhovnik priporoča, da verniki poiščejo nasvet duhovnika, če sumijo, da je nekdo obseden.

Oče Fortea je duhovnik in teolog, ki je izveden v demonologiji in je trenutno na doktorskem študiju teologije v Rimu. V intervjuju za časnik »El Tiempo« je med svojim nedavnim obiskom Kolumbije dejal, da »hudič nima telesa, barve, ali kakšne druge vidne oblike, niti nima rogov, kril ali repa. Je popolnoma neviden, breztelesna entiteta (subjekt).«

»Verjeti v Boga pomeni verjeti v to, kar je rekel. In Bog je govoril tudi o obstoju hudiča,« je opomnil duhovnik; ob tem je spomnil, da se »na koncu očenaša nahaja opozorilo 'reši nas hudega'«.

Oče Fortea je nato razložil, da kljub temú, da ni še nikoli videl demona, dobro ve, da obstajajo, saj je že začutil prisotnost zla. »K temu sem pristopil kot znanstvenik: četudi nosim talar, nisem brez razuma.«

»Že večkrat sem čutil, ko sem bil sam doma ali pa drugje, prisotnost zla,« je nadaljeval. »Lagal bi, če ne bi priznal, da sem čutil prisotnost zla na intenziven in močen način.«

Duhovnik je dejal, da je nekoč med tovrstnimi primeri njegova mačka pobegnila za zaveso, ne da bi pogled odmaknila z določene točke v sobi.

»Za mačke ni običajno, da se skrijejo, trepetajo in strmijo v določeno točko,« je še dodal. 

»Kljub temu, da navadno govorimo o (enem) demonu, jih je dejansko mnogo; vsak je drugačen, različen, vendar obstaja nekdo, ki je nad vsemi, najmočnejši – Satan,« je duhovnik nadaljeval.

Oče Fortea je še dodal, da je »vsakdo, ki se zateka k spiritizmu, čarovništvu – ali še huje – k satanizmu v nevarnosti, da postane obseden. Navadno je tako, vendar pa obstajajo primeri brez razlage; četudi kdo ni vpleten v te prakse, lahko postane obseden.«

»Ko nekdo, ki je obseden, prejme eksorcizem, preteče nekaj časa, da je osvobojen zla. Potrebno je določeno število srečanj, da se po božji milosti osvobodi demona v sebi. Hudič se temu upira, saj ve, da bo moral oditi (da je obsojen na odhod),« je dodal eksorcist. 

Oče Fortea je dejal, da se ne čuti posebno nadlegovanega, temveč mu razum govori, da ima hudič, odkar se sam ukvarja s tem, z njim več nerešenih vprašanj. 

 Prirejeno po: CatholicNewsAgency

Ni komentarjev:

Objava komentarja

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...