torek, 21. julij 2020

Knjižno priporočilo: Sam Guzman – Si upaš biti gospod?

V slovenskem prevodu je pri založbi Družina izšla knjiga, ki govori o tem, kako živeti pristno katoliško možatost. Namenjena je predvsem fantom in mladim možem, ki bodo v njej našli dostopen zaklad zbranih smernic, pomembnih misli ter nasvetov.

Avtorju je uspelo ustvariti knjigo, ki je zelo berljiva, kljub temu, da obravnava številne pomembne teme, o katerih se pri nas veliko premalo sliši, saj nam drugi možje ne morejo dati, česar nimajo. V njej lahko najdemo poglavja, ki govorijo npr. o pristnosti, obrazih možatosti, očetovstvu, avtoriteti, zakonu, svetništvu, molitvi, čistosti in seveda izročilu.

Knjige ne bi priporočil, če bi ne vedel, da avtor tudi živi kar »pridiga«. Sam je pred časom namreč javno objavil, da se je z družino preselil v bližino tradicionalnega benediktinskega samostana Naše gospe Oznanjenja pri Clear Creeku v Oklahomi, ki je bil ustanovljen leta 1999. Leta 2003 je skupnost sestavljalo 22 mož, danes jih je čez 50.

V času, ko ob različnih priložnosti ne vemo, kaj bi podarili moškim, ki »imajo že vse«, bi jo priporočil kot odlično darilo, ki bo razveselilo, predvsem pa koristilo bralcu. Branje je primerno tako za dijake višjih letnikov, študente pa tudi može, ki so že šli mimo štiridesetih. Velja poizkusiti, saj je še slavni arški župnik dejal, da »spreobrnjene mora priti po možeh«.




Možnost naročila: Druzina.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...