ponedeljek, 2. julij 2018

Vabilo - tradicionalna latinska sveta maša v Grosuplju, 13. 7. 2018




Vstopni spev. (Raz 5, 9. 10) Odkupil si nas, Gospod, s svojo krvjo iz vsakega rodu in jezika in naroda in ljudstva in napravil si nas našemu Bogu za kraljestvo. (Ps 88, 2) Usmiljenje Gospodovo bom vekomaj opeval, od rodu do rodu bom oznanjal tvojo resnico s svojimi usti. Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu. Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

Mesec julij je tradicionalno posvečen Dragoceni Krvi našega Gospoda Jezusa Kristusa. Po tradicionalnem koledarju se ta praznik obhaja 1. julija, tudi če je ta dan nedelja. Po domovih se lahko ostalim pobožnostim doda še litanije Predragocene Krvi. Tako bomo tudi mi ta mesec darovali votivno sveto mašo v čast tej Gospodovi skrivnosti.

Kakor je znano že iz prejšnjih let, je stara cerkev svetega Roka v Dravljah med poletnimi meseci zasedena in se moramo malo seliti. Tja se vrnemo jeseni.

Tako bo sveta maša darovana v stari cerkvi sv. Mihaela v Grosuplju. Cerkev stoji na griču, okrog nje je pokopališče. Za cerkvijo je prostorno parkirišče. Naslov je Hribska pot 6, 1290 Grosuplje.

Uro pred sveto mašo bo možnost za sveto spoved.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...