ponedeljek, 30. januar 2017

Vabilo - tradicionalna latinska sveta maša v Ljubljani, 8. februar 2017

Vstopni spev
Njegovo Srce misli na rod za rodom, da rešuje njih življenje smrti in jih hrani v lakoti. Aleluja, aleluja. Radujte se, pravični v Gospodu, dobrim se spodobi, da ga hvalijo. Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.

V sredo, 8. februarja, ki je državni praznik in dela prost dan, bo v draveljski cerkvi sv. Roka darovana votivna peta sveta maša na čast Presvetega Srca Jezusovega. Prav je, da kulturni praznik zaznamujemo tudi z udeležbo pri sveti maši, pri čemer se moramo zavedati, da je tradicionalna latinska sveta maša ne le verski, temveč tudi kulturni zaklad. Zelo podobni sveti daritvi so prisostvovali naši predniki, ko so v 8. stoletju sprejeli katoliško in apostolsko vero. Ne smemo pozabiti, da smo prav s tem dejanjem stopili v evropski kulturni prostor. Na tej podlagi so nato zrasla vsa velika umetniška dela in druge kulturne pridobitve, ki bogatijo naše življenje, tudi versko.

Pred in po sveti maši bo možnost za sveto spoved. Tisti, ki se nameravajo spovedati, naj se zglasijo dovolj zgodaj, ker se bo spovedovanje zaključilo 20 min pred pričetkom svete maše. Za ostale bo možnost še po sveti maši.

Petje ordinarija in proprija v gregorijanskem koralu.

Cerkev je ledena, naj bo obleka primerna.

Program:

16.00 – sveta spoved
16.40 – osebna priprava mašnika na sveto mašo
17.00 – pričetek svete maše

Ni komentarjev:

Objava komentarja

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...