ponedeljek, 12. september 2016

Ad Orientem: Obrnimo se k Njemu!


V mašni usmeritvi ad orientem se duhovnik ne obrača proč od ljudstva. On je skupaj z njim – med njimi in vodeč jih – obrnjen h Kristusu in čakajoč na njegov prihod. 

»Bodite čuječi,« govori Kristus. »Bodite oprezni! Ne veste namreč, kdaj bo prišel čas.« Ne vemo, kdaj bo prišel čas, ko se bo Kristus vrnil. Vemo pa, da moramo nanj čakati. Bodimo skupaj »obrnjeni proti vzhodu«, čakajoč Kristusa v sveti mašni žrtvi in v naših življenjih. Posnetek je ustvaril in objavil lasnik kanala Kolbe1019, Gabriel Castillo.

Izvirnik je objavljen pod naslovom EPIC VIDEO: *Ad Orientem*2 komentarja:

  1. Tako sem maševal po novem obredu nedolgo nazaj v starejši cerkvi - in res je očitna razlika, še posebej za duhovnika. Sv. Leopold Mandić je priporočal nekemu duhovniku, ki se prišel k njemu spovedat, predvsem pobožno in zbrano maševanje, kot najboljše sredstvo za pastoralo. "Ad orientem" resnično k temu zelo pomaga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Veseli smo vašega mnenja. Lepo je, da duhovniki sami potrjujete/-jo pozitivno vrednost dostojnega maševanja, zlasti v povezavi z usmeritvijo "ad orientem". Želimo vam veliko poguma in bogatih sadov vašega dela.

      Izbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...