ponedeljek, 29. avgust 2016

Tradicionalna latinska maša v Grosuplju (24. 8. 2016) - poročilo in zahvalaTokrat smo na povabilo gostovali v župniji Grosuplje. Stara cerkev sv. Mihaela je v preteklih letih večinoma samevala. Z nekaj dobre volje je bila za to priložnost dodatno očiščena in urejena, da je bilo v njej možno dostojno maševati, opraviti sveto spoved in se udeležiti presvete daritve. 

Nekateri so upoštevali nasvet in še uro pred pričetkom svete maše prišli k sveti spovedi, tako, da so se lahko zvrstili res vsi, ki so želeli pristopiti k zakramentu. Kljub oddaljenosti od Ljubljane se je zbralo toliko ljudi, da smo morali dodati nekaj sedišč. Brana sveta maša z ljudskim petjem je bila, kakor vedno, lepa, dostojna, nekaterim že kar domača. Kljub temu ostaja naša velika želja pogosteje pripravljati pete svete maše (missa cantata).

Pred sveto mašo je bil kratek uvod za vse, ki so se take maše prvič udeležili. Po sveti maši pa smo zmolili t.i. Leonove molitve.

Sveta maša bo ostala v spominu tudi po humornem vložku. Več zbranim se je namreč narisal nasmešek na obrazu, ko so oddajali miloščino v majhno plastično vrečko. 

Po koncu svete maše smo se na prijetni večerji pomenili o načrtih za prihodnost in izzivih, ki nas še čakajo.

Zahvaljujemo se mašniku, pevcem in vsem našim dobrotnikom.

Prilagamo še nekaj slik.


Pristopne molitve

Branje berila

Branje svetega evangelija

Te igitur - začetek kanona

Odveza pred svetim obhajilom

Sveto obhajilo

Pospravjanje svetih posod po svetem obhajilu

Leonove molitve po sveti mašiNi komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...