ponedeljek, 20. junij 2016

Tradicionalna latinska sveta maša v Ljubljani (16. 6. 2015) - poročilo in zahvala



»Njegovo Srce misli na rod za rodom, da rešuje njih življenje smrti in jih hrani v lakoti. Aleluja, aleluja. Radujte se, pravični v Gospodu, dobrim se spodobi, da Ga hvalijo. Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.«

S temi besedami je mašnik začel votivno sveto mašo Presvetega Srca Jezusovega. V zadnji prošnji je pa prosil:

»Naj nam tvoj sveti darovi, Gospod Jezus, podelé božjo gorečnost, da se po uživanju sladkosti Tvojega presladkega Srca učimo prezirati posvetno in ljubiti nebeško. Ki živiš in kraljuješ z Bogom Očetom v edinosti Svetega Duha, Bog na vse veke vekov. Amen«

In tako smo se ljubezni do Boga in nebeške liturgije tudi zbrali ta dan. Najprej bi se opravičili vsem, ki se niso uspeli spovedati pred sveto mašo, ampak so morali počakati na spoved po sveti maši. Upamo in molimo, da bomo ob naslednjih priložnostih uspeli zagotoviti dva spovednika in se bomo uspeli dogovoriti za spovedovanje eno uro pred sveto mašo. Pri tem nam bodo v veliko pomoč tudi vaše molitve in prošnje za povečanje števila duhovnikov naklonjeni katoliški tradiciji.

Na oltarju smo prvič imeli nove oltarne tablice, kolena so se upogibala na novem obhajilnem klečalniku, uporabili smo nova vrča, pladnja in prte. Veseli smo, da vam moremo povedati, kako vlagamo vaše in naše darove v rast našega malega vernega občestva. Ostaja pa še kar nekaj stvari, ki so na našem nakupovalnem seznamu.

Naslednja sveta maša bo predvidoma darovana sredi julija. Poleg novih duhovnikov molimo tudi za nove strežnike! Izredno bomo veseli, če spodbudite vaše krščanske mladce, birmance, sinove, vnuke, nečake, sosedove nadobudneže k temu, da pristopijo k nam in se začno učiti ministriranja pri svetih mašah ad orientem. Pri oltarju se rojevajo novi duhovni poklici!

Želimo vam vse dobro in vas poleg pričevalske spodbude nagovarjamo k redni molitvi, čim bolj v družinskem krogu in k spodbujanju drugih za katoliško tradicijo s svojimi molitvami, besedami in zglednimi dejanji.

Zahvaljujemo se župniku, mašniku, organistki ter vsem našim dobrotnikom. 

Pomembno: Slovenski škofje so se odločili, da bodo posvetili slovenski narod Marijinemu brezmadežnemu Srcu v petek, 24. junija, med sveto mašo za domovino, ob 16.00, v ljubljanski stolnici. Posvetitve 15. avgusta ostajajo nespremenjene.

Škof Rožman je prvič posvetil svojo škofijo in ves slovenski narod 30. maja 1943. To je storil v ljubljanski stolnici pred podobo Marije Pomagaj. Nato je daroval pontifikalno slovesno sveto mašo. Isti dan je v Kranju za takrat »nemški« del škofije posvetitev opravil krški škof Andrej Rohracher.
Ne pozabimo na Marijino obljubo, v kateri nam je zagotovila, da bo na koncu zmagalo njeno brezmadežno Srce.

Vse dobro v Gospodu Kristusu,

vodstvo Juventutem Slovenija






Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...