petek, 4. marec 2016

Tradicionalna latinska sveta maša v Ljubljani (2. 3. 2016) - poročilo in zahvalaV eni svojih zadnjih kolumn pri časniku L'Osservatore Romano nj. eminenca Robert kard. Sarah, ki ima naslov Tišina v bogoslužju – Da bi Gospodu rekli da, pravi, da se mnogi verniki pritožujejo nad pomankanjem tišine v nekaterih oblikah bogoslužja. Zabavno pove, da, če je naš »notranji mobitel« vseskozi povezan z nekom in nečim, Bog ne more poklicati. V kolumni razlaga zahteve, določbe in primernost tišine, ki pri sveti maši postane prava sveta tihota. Ta sveta tihota, pravi, je bila od vedno del latinskega bogoslužja.

Na prošnjo nekaterih vernikov smo tokrat tudi mi imeli sveto mašo brez vsakršnega petja. Ker se je spovedovanje malce zavleklo, smo pred sveto mašo po rožnem vencu zmolili še Zadoščevanje evharističnemu Jezusu iz knjige msgr. Schneiderja.

Po sveti maši smo zbrali še nekaj podpisov za Stalno skupino vernikov.

Zahvaljujemo se župniku, mašniku, portalu Časnik.si ter vsem dobrotnikom.

AMDG

Pristopne molitve

Confiteor strežnikov

Lavabo

Veliko povzdigovanje

1 komentar:

  1. Tako umerjeno in pravilno usmerjeno!

    Me pa preseneča in zelo veseli odprtost patrov jezuitov. Glede na dejstvo, da je izredni obred marsikje preganjan in da jezuiti niso znani kot tradicionalni, je to odraz velikega spostovanja, ki ga imajo do drugacnih poti. Hvalevredno!

    OdgovoriIzbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...