nedelja, 14. februar 2016

Ustanovitev Stalne skupine vernikov in nekaj obvestilPozivamo vse, ki jim je ustanovitev Stalne skupine vernikov pri srcu, naj v naslednjih treh dneh(pon-sre) zmolijo vsak dan molitev Veni Creator Spiritus (O, pridi Stvarnik, Sveti Duh), žalostni del rožnega venca in litanije svetega Jožefa, ki bo tudi zavetnik te skupine. Za ta namen se lahko sodarujejo z duhovnikom svete maše in sveta obhajila. Ob tem vse naše bralce ponovno obveščamo, da bo v sredo, 17. februarja tik po tradicionalni latinski maši ob 17.30 ustanovljena Stalna skupina vernikov (Coetus fidelium) kot cerkvenopravna podlaga za redno dostopnost svetih maš in zakramentov v tradicionalni rimski obliki na ozemlju Nadškofije Ljubljana. Prosimo za čim višjo udeležbo in podpise.

***
Prijazna bralka nas je prosila, naj razširimo novico o hudi lakoti v Etiopiji. V postnem času je prav, da z denarjem, ki ga pri odtegovanju hrani in pijači privarčujemo, darujemo pomoči potrebnim. Res je veliko najrazličnejših pobud. Pri tej gre preprosto za nakup multivitaminske hrane in mleka v prahu. »Dajte malo al' obilo, nebo stotero bo vrnilo.«

***
Po dolgi bolezni je v Trstu umrla mati našega dobrotnika in dobrega duhovnika, ki je prvi maševal po tradicionalnem obredu v cerkvi sv. Roka v Dravljah, vse dokler nismo dobili slovenskega mašnika. Posodil nam je tudi veliko liturgičnih pripomočkov ob obisku msgr. Schneiderja. Zmolite kaj za pokoj njene duše.

***
Prilagamo še dve sliki s pete svete maše na prvo postno nedeljo, ki je bila, po tradicionalnem rimskem obredu, darovana v stranski ladji tržaške stolnice sv. Justa.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...