četrtek, 12. november 2015

Pred obiskom msgr. Schneiderja
Manj kot teden dni nas loči od obiska msgr. Schneiderja. Prav je, da tudi javno spregovorimo o določenih stvareh, ki bodo mnogim koristile.

Cerkev sv. Roka ni velika. Pri mašah se bomo tako ravnali po načelu prvi pride – prvi sede. Mladi so seveda naprošeni, da svoja mesta prepustijo starejšim. Za cerkvijo je prostorno parkirišče. Naslov je Vodnikova cesta 279.

Kako se obnašamo pri srečanju s škofom, smo pred meseci zapisali v prispevku Drže in geste pri liturgiji in molitvi. Škofom se pri pozdravu poljublja prstan, duhovnikom roke. Pred škofom se pri tem lahko poklekne na levo koleno, drugače globok priklon do roke.

Ob tej priložnosti bodo Slovenijo obiskali tudi kleriki in strežniki iz tujine, ki bodo sodelovali pri slovesni pontifikalni sveti maši. Med njimi bo tudi duhovnik Inštituta Dobrega Pastirja iz Francije. Ta bo med svojim obiskom vsako jutro maševal v cerkvi sv. Roka po tradicionalnem obredu. To so zasebne tihe svete maše, ki se jih - po želji - lahko udeležijo tudi drugi verniki.

Kdor bi želel po sredini sveti maši s škofom in člani gibanja Juventutem na druženje ob večerji, je lepo vabljen, da nam to javi in se nam pridruži. Veseli bomo vsakogar.

Duhovniki, ki bi si želeli biti v koru morajo imeti s seboj lastna oblačila. Drugače bodo sedeli med ostalimi verniki.

Za vsa vprašanja smo dosegljivi preko kontaktnega obrazca v desnem stolpcu.

Urnik:

Sreda, 18. november:
8.00 Tiha sveta maša - duhovnik IBP
17.00 Predavanje Corpus Christi v župnijski dvorani
19.00 Tiha škofova sveta maša z ljudskim petjem

Četrtek, 19. november:
7.00 Tiha sveta maša - duhovnik IBP
17.30 Slovesna pontifikalna sveta maša

Petek, 20. november:
8.00 Tiha sveta maša - duhovnik IBP

1 komentar:

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...