ponedeljek, 18. maj 2015

Tradicionalna latinska sveta maša v Šmarjah pri Kopru (13. 5. 2015) - poročilo in zahvala»Najsvetejše, največje, najčudovitejše, najbolj božansko delo vsega stvarstva za vso večnost je sveta mašna žrtev. Sveta maša se v svojem bistvu ujema s sveto žrtvijo na Golgoti. Pred nami je prav tisto dejanje, ki ga je Kristus izvršil na križu; istočasno pa smo navzoči tudi pri tistem, kar On, najvišji in večni duhovnik, v nebesih v občestvu Svete Trojice vrši sedaj in za večno – žrtvi nove in večne zaveze, ki je žrtev najvišje proslavitve in čaščenja enega in troedinega Boga. Prav zato je sveta maša tudi edina zares učinkovita daritev za ves človeški rod in za posvečenje celotnega stvarstva.« Tako krasno začenja svoje razmišljanje o sveti maši mons. Athanasius Schneider, kazahstanski škof, v knjigi Corpus Christi

S tem zavedanjem smo v Šmarjah pri Kopru in prvo tradicionalno latinsko sveto mašo v zadnjih desetletjih. Določen datum je bil tudi 98. obletnica prvega prikazanja v Fatimi. Bila je to missa lecta z ljudskim petjem. Pomagala sta dva strežnika in maše se je udeležilo manjše število ljudi, kot smo to navajeni pri sv. Roku v Ljubljani. Glede na uro in kraj smo to pričakovali. To pa seveda ničesar ne vzame svetemu dejanju. Kdor ne razume naj še enkrat prebere zgornji odstavek. :)

Zahvaljujemo se duhovniku, župniku ter vsem, ki so pri organizaciji pomagali in se svete daritve udeležili.

Vse lepo pozdravljamo v Kristusu Kralju in Brezmadežni Devici Mariji!

Še nekaj slik.


Pripravljen oltar


Moj Gospod in moj Bog!


Moj Gospod in moj Bog!
1 komentar:

  1. Preprosto čudovito! :) Cerkev mora glede na te slike tudi biti zelo lepa. Sicer pa sem opazil še nekaj - v zadnjih dveh letih so bile tradicionalne maše darovane že skoraj v vseh slovenskih škofijah, manjka samo še Celje, če se ne motim. Napredek je torej očiten.

    OdgovoriIzbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...