ponedeljek, 9. julij 2018

Romanje v Oglej - 15. 9. 2018




Furlansko katoliško združenje Compagnia di Sant’Antonio tudi letos organizira romanje v Oglej. Po prelepi in spodbudni izkušnji prejšnjega leta, ko so v sodelovanju z Mednarodnim združenjem Tomaž Akvinski, društvom Cornelio Fabro iz Vidma in s pomočjo prijateljev duhovnikov izpeljali marijansko romanje ob stoletnici fatimskih dogodkov, so tudi letos sklenili organizirati romanje; vabijo nas, da se jim pridružimo. Organizatorji se nadejajo, da se jim bodo letos pridružili tudi romarji iz sosednjih dežel.

Z lanskim romarjem v Oglej, kraj velikega simbolnega pomena povezaneg z izročilom sv. Marka, so želeli počastiti Preblaženo Devico Marijo in izprositi milosti, da bi se v Furlaniji in Benečiji prava vera ohranila, okrepila in razširila.

Svojo pot so letos sklenili nadaljevati v pobožnosti do Marije in v edinosti z oglejskimi očeti, škofi in mučenci. Letos želijo predvsem prositi odpuščanja za hude zmote in odklone v nauku, ki so katoličane otopile pred grehom in jih naredile nemočne odločnega odziva pred nenehnimi žalitvami, ki sta jih deležna Gospod Jezus in njegova Mati.

Petnajstega septembra, praznika Sedem žalosti preblažene Device Marije, bomo z rožnim vencem in tradicionalnim petjem molili za prebivalce teh krajev, predvsem pa za družino in sveti zakon, ki sta tako ogrožena zaradi napadov razkristjanjene družbe.

Letos se bo romanje pričelo na mestu velikega simboličnega pomena, in sicer na malem pokopališču sv. Marka na oglejskem Belvederu, kjer se pričenja laguna in kjer je po izročilu pristala ladja sv. Marka, ko je slednji v te kraje prispel iz Aleksandrije v Egiptu. Tu je svetnik pričel z evangelizacijo in tu se želimo priporočiti Mariji, da bi se zgodila nova evangelizacija naših krajev.

Ob 9.00 se bo torej začelo romanje s pokopališča sv. Marka. Kdor ne bo poromal preš, lahko romarje počaka pred baziliko. Prihod k baziliki je predviden ob 10.30, ko se bomo zbrali v krstilnici. Sledilo bo čaščenje relikvij v kripti in sveta maša.

Po sveti maši bo možnost skupnega kosila v hotelu “I Patriarchi”, zraven bazilike. Na voljo bo tudi pokrit prostor za vse, ki bodo jedli kosilo iz popotne torbe.

Popoldne bosta sledili še dve predavanji v Rimski dvorani tamkajšnjega župnišča.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...