ponedeljek, 03. julij 2017

Vabilo - tradicionalna latinska sveta maša v Grosuplju, 12. 7. 2017

Pred desetimi leti, 7. julija 2007, je papež Benedikt XVI. izdal motuproprij Summorum Pontificum. Prav je, da deseto obletnico tega najsvetlejšega dogodka v Cerkvi 21. stoletja ustrezno počastimo. Zaslužni papež je mdr. v dokumentu zapisal, da tradicionalna sveta maša nikoli ni bila prepovedana oz. ukinjena. Pravico maševanja po tradicionalnem Rimskem misalu brez kakršnekoli prepovedi in kaznovanja duhovnikov je v svoji buli Quo Primum za vse večne čase zagotovil sv. Pij V. Ta bula je natisnjena na začetku vsakega tradicionalnega Rimskega misala.  Kdorkoli deluje proti tem odlokom, deluje proti Cerkvi ter bo, po besedah sv. Pija V., nadse priklical srd vsemogočnega Boga ter blaženih apostolov Petra in Pavla.

Sveta Mohor in Fortunat, škof in diakon, sta bila po izročilu mučeniško umorjena 12. julija leta 67 v Ogleju. Danes je med zgodovinarji splošno sprejeto dejstvo, da je do njune mučeniške smrti dejansko prišlo na začetku 4. stoletja v času velikega preganjanja kristjanov pod cesarjem Dioklecijanom. Njunega pričevanjskega zgleda in moči njune priprošnje to seveda ne zmanjša! Do leta 1961 sta bila glavna zavetnika ljubljanske škofije.

V župniji Dravlje se v poletnem času delavniške svete maše selijo v cerkev sv. Roka, kar pomeni, da v tem času tam ne moremo organizirati svetih maš ob sprejemljivih urah. Tako nam v poletnih mesecih ne preostane drugega, kot da spremenimo lokacijo. V Dravlje se vračamo oktobra. 

Sveta maša bo darovana v stari cerkvi sv. Mihaela v Grosuplju. Okrog cerkve je pokopališče, ob njej pa župnišče. Parkirišče je prostorno. Naslov za vse, ki uporabljajo avtomobilsko navigacijo: Hribska pot 6, 1290 Grosuplje.

Pred sveto mašo bo možnost za sveto spoved. Na voljo bo blagoslovljena voda ter izvodi knjige Kalvarija in maša Fultona Sheena.

Ni komentarjev:

Objava komentarja

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...