ponedeljek, 5. januar 2015

Priporočamo: knjiga Katoliški duhovnik - podoba Kristusa



Dragi bralci bloga Ad Dominum, priporočamo vam branje razmeroma nove knjige z naslovom The Catholic Priest: Image of Christ [Katoliški duhovnik – podoba Kristusa].

Omenjena knjiga je  izšla leta 2009. Je velikega formata in na svojih več kot tristotih straneh bralcu ponuja izreden pregled umetniških del iz različnih zgodovinskih obdobij. Zajema tudi premišljevanja o duhovništvu, napisana s strani širokega kroga duhovnikov na različnih hierarhičnih položajih, ki svoje duhovništvo živijo v zelo različnih okoljih.

Pri pripravi knjige so sodelovali tudi nekateri kardinali in škofje. Omeniti velja vsaj kardinala Canizares Llovero in Esteveza, bodoča kardinala Burkea in Ranjitha. Sodelovali so tudi redovniki, med drugim angleški Brompton Oratory, nemški Inštitut sv. Filipa Nerija in Inštitut Kristusa Kralja najvišjega duhovnika, ki je delo tudi nadzoroval. Svoje prispevke so poleg naštetih podali znani škofijski duhovniki (npr. Claude Barthe – kaplan romanja Summorum Pontificum) in redovniki različnih francoskih samostanov. Ne manjkajo niti prispevki laikov.

Dobili smo ponudbo za nabavo poljubnega števila teh knjig po izredno ugodni ceni. Ponujajo nam jih za deset evrov. Na vodilnem knjižnem spletnem portalu Amazon bi zanjo odšteli skoraj štirikrat več.

Knjigo lahko pri nas naročite in se odločite za osebni prevzem pri prvi sveti maši, ki sledi dostavi knjig (predvidoma v drugi polovici februarja) ali pa za možnost, da vam knjigo pošljemo na dom. V tem primeru je potrebno upoštevati še dodatne poštne stroške. Obvezno nam v sporočilu navedite vaše podatke in način prevzema knjige!

Knjige v naše roke prispejo predvidoma konec janurja, naročilo pa moramo seveda oddati že prej.





 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...