ponedeljek, 5. oktober 2015

msgr. Shneider v Sloveniji - 18. in 19. november 2015



Avgusta letos je v slovenskem prevodu izšla knjiga Corpus Christi – sveto obhajilo in prenova Cerkve, ki jo je napisal kazahstanski škof Athanasius Schneider.  To je njegovo drugo delo na to temo. Prvo, Dominus est, ki je leta 2005 izšlo pri vatikanski založbi Liberia Editrice Vaticana, ga je naredilo prepoznavnega po vsem svetu in je bilo prevedeno v več jezikov. Novejše delo je leta 2013 izdala ista založba. Vsled slovenski izdaji se je škof odzval vabilu in bo obiskal Slovenijo. Dvodnevni obisk bo po prijaznih dovoljenjih ljubljanskega nadškofa in draveljskega župnika potekal v župniji Dravlje v Ljubljani.

Med obiskom bo msgr. Schneider predstavil knjigo in dva dni maševal po tradicionalnem rimskem obredu.

Dne 18. novembra bo ob 17:00 predavanje v župnijski dvorani, ki mu bo ob 19:00 sledila škofova tiha maša z ljudskim petjem v cerkvi sv. Roka v Dravljah.



Dne 19. novembra bo ob 17:30 msgr. Schneider daroval pontifikalno mašo s faldistorijem. To je sveta maša posebne zunanje slovesnosti, saj pri njej sodelujejo tako diakon, poddiakon, duhovnik asistent in vrsta drugih strežnikov.

Athanasius Schneider se je  rodil leta 1961 v Kirgizistanu deportiranim staršem nemškega rodu. Leta 1973 se je z družino preselil v Nemčijo, kjer je bil leta 1990 posvečen v duhovnika. Leta 1997 je doktoriral iz patrologije na zavodu Augustinianum v Rimu. Od leta 1999 je profesor na semenišču v mestu Karaganda v Kazahstanu. Leta 2006 je prejel škofovsko posvečenje ter postal naslovni škof Celerine in pomožni škof v Karagandi. Od leta 2011 je pomožni škof nadškofije Presvete Marije v Astani, glavnem mestu Kazahstana. Je tudi predsednik kazahstanske Liturgične komisije in Sekretar Škofovske konference katoliških škofov v Kazahstanu. V času pontifikata Benedikta XVI. je postal renomiran in priljubljen predavatelj po celem svetu zlasti glede vprašanj liturgije in družinske pastorale.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...