ponedeljek, 22. december 2014

Božično darilo bralcem - katekizem



Ekipa piscev bloga Ad Dominum svojim bralcem ob božičnem prazniku podarja posebno darilo. Gre za digitaliziran slovenski prevod Katekizma papeža sv. Pija X. ali pogovorno Pijevega Katekizma. Prvotno je bil izdan v latinskem jeziku, in sicer leta 1908, slovenski prevod pa je bil natisnjen leta 1930. 

Pijev Katekizem predstavlja klasično delo, ob katerem se je v 20. stoletju oblikovalo nešteto katoliških vernikov. Glavna značilnost omenjenega dela je kratko in jasno podajanje celotnega nauka katoliške Cerkve.
Vsem bralcem bloga Ad Dominum želimo duhovno plodovito branje. 

Poleg tega priporočamo izposojo ali nakup dveh odličnih del, ki sta bili v letošnjem letu prevedeni v slovenščino. Prvo delo je znamenita razprava Josepha Ratzingerja (Benedikta XVI.) z naslovom Duh liturgije (prva izdaja leta 2000, slovenski prevod 2014 pri Slomškovi založbi). Drugo delo pa je poglobljena teološko-pastoralna študija milanskega kardinala Angela Scole o družini z naslovom Poročna skrivnost (prva izdaja 2000, slovenski prevod 2014 pri Mohorjevi družbi v Celju), ki jo je prevedel sedanji ljubljanski metropolit Stanislav Zore. Naj tudi ti dve deli slovenskemu človeku odpreta nova obzorja in utrdita prepotrebno zvestobo do Cerkve, Kristusove neveste. 

https://drive.google.com/file/d/0BzspuvtTSZ6RUXlzajRaTThkNVk/view?usp=sharing

2 komentarja:

  1. To pa je zares čudovito darilo. Hvala! Vsem želim blagoslovljen Božič! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Samo manjši popravek, da pohvalimo lepo delo in predlog naših bogoslovcev: Duh liturgije je izdala Marijina kongregacija slovenskih bogoslovcev in duhovnikov, da lažje doseže čim širši krog bralcev, pa je to izjemno delo izdala v sodelovanju z založbo Ognjišče.
    Vse dobro.

    OdgovoriIzbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...