četrtek, 10. julij 2014

Diakonsko posvečenje v kartuziji Pleterje




Accipe potestatem legendi Evangelium in Ecclesia Dei, tam pro vivis, quam pro defunctis: In nomine Domini. Amen. 1


V teh dneh se Cerkev na Slovenskem ne raduje le novomašnikov, v sveto duhovništvo posvečenih na slovesni praznik prvakov apostolov svetega Petra in Pavla, temveč tudi novega diakona kartuzijana br. Mihaela Marije Mamića. Dan za dnem v edini slovenski kartuziji, kartuziji Pleterje, v tihoti in skritosti svoje življenje daruje za zveličanje sveta in odrešenje vsega človeštva. V to častito diakonsko službo ga je na praznik Presvetega srca Marijinega, v soboto, 28. junija 2014, posvetil nj. eksc. msgr. Andrej Glavan, novomeški škof in apostolski administrator ljubljanske nadškofije.


Dragemu bratu v Kristusu Mihaelu Mariji želimo na poti do oltarja obilo božjega blagoslova in priprošnje Božje Matere Marije, pri čemer zagotavljamo tudi svoje molitve.


Primarni vir: Škofija Novo mesto  




1 Posvetilne besede, ki jih škof polaga na srce novemu diakonu, ko skupaj z njim drži Evangelarij  - Pontificale Romanum [jussu editum a Benedicto XIV et Leone XIII recognitum et castigatum; 1895] – De Ordinatione Diaconi → Prevod:  Sprejmi moč (poslanstvo) branja (oznanjevanja) evangelija v Cerkvi božji, tako za žive kot  tudi za rajne: v Gospodovem imenu. Amen.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...