četrtek, 29. maj 2014

Molitev k svetemu nadangelu Mihaelu v boju zoper hudega duha



Mnogi kristjani so se v raznih nevarnostih in težavah, zlasti ko so se borili proti hudemu duhu, zatekali po pomoč k Vodniku nebeške vojske. Prosímo Vsemogočnega Boga naj na priprošnjo svetega nadangela Mihaela od nas odvrne vse napade in zalezovanje hudega duha in Njegov blagoslov naj bo vedno z nami!


Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio,contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude.  Amen.



Sveti Nadangel Mihael, brani nas v boju, bodi nam v pomoč zoper zlobnost in zalezovanje hudobnega duha. Ukroti naj ga Vsemogočni Bog, ponižno za to prosimo. In ti vodnik nebeške vojske, satana in druge hudobne duhove,  ki hodijo po svetu v pogubo duš,
z Božjo pomočjo v pekel pahni. Amen.

Molitev k Vodniku nebeške vojske je še toliko bolj primerna za čas in prostor, v katerem živimo. Naj nas težave slovenske Cerkve ne zapeljejo v razdiralno mišljenje, govorjenje in delovanje. Prav tako naj nas brezbožna Evropa s svojimi družbenimi eksperimenti ne navda z malodušjem, da smo izgubili v duhovnem in kulturnem boju. Ko se pojavi kriza, nas Bog usposablja za večjo gorečnost, hudi duh pa nam predlaga nemir in obup. Izberimo Boga, ravnajmo pogumno in prosímo svetega nadangela Mihaela za nebeško zaščito.

6 komentarjev:

  1. Sam jo vselej molim po maši, kadar pri njej ni petja, jo molijo z mano tudi ljudje, ki so pravzaprav sami izrazili, da bi z mano molili po maši.

    OdgovoriIzbriši
  2. Molitev sv,Nadangelu Mihaelu je zelo potrebna molitev za vsakogar, posebej še v razburkanem današnjem času za mlade,
    Molim jo pri vsaki sv maši na koncu,Hvala Bogu ,da se nas še usmili,usmiljeni nebeški Oče.

    OdgovoriIzbriši
  3. v knjigi Izganjalčeva pripoved, Gabriel Amorth (znani rimski eksorcist) razlaga o nastanku te molitve in se zgraža nad tem, da se jo je ukinilo (pri obvezni skupni molitvi pred ali po maši) brez da bi se jo nadomestilo s katero drugo ali s čim enakovrednim. Jaz jo molim vsakič z jutranjo molitvijo, pogosto pa tudi čez dan.

    OdgovoriIzbriši
  4. O teh molitvah smo načrtovali tudi en članek a ker ga še ni, na kratko:
    Molitev nadangelu Mihaelu se je med leti 1884 in 1965 molila v sklopu ti. Leonovih molitev (ker jih je predpisal Leon XIII.)oz. po domače kar "Molitve po sveti maši", ki se jih moli po tihih mašah(delavniki). Te molitve so:
    Zdrava Marija 3x
    Pozdravljena, Kraljica
    Prošnja
    Molitev
    Sveti nadangel Mihael
    Presveto Srce Jezusuvo. Usmili se nas! 3x

    Te molitve so so bile z navodilom Inter Oecumenici(ime dokumenta pove vse!) enostavno ukinjene od 7. marca 1965. To je bil čas ti. hibridnega misala oz. bogoslužja leta 1965, ki je trajalo do uvedbe Novus Ordo svete maše. Molitev je Leon XIII. sestavil po mistični izkušnji, ki jo je doživel tistega leta po sveti maši. Ta sklop molitev po sveti maši se še vedno moli po tradicionalnih svetih mašah.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi sam po vsaki maši molim tri Zdravamarije in to lepo molitev.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz navadno molim sam ali skupaj z ljudmi te molitve, s tem, da najprej zmolim Pozdravljena, Kraljica in molitev k nadangelu Mihaelu, po poti v zakristijo še 3x Zdrava Marija in v zakristiji 3x Srce Jezusovo.

    OdgovoriIzbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...