torek, 24. december 2013

Božično darilo našim bralcem - red polnočne angelske svete maše



Blog Ad Dominum obeležuje pol leta svojega delovanja (v tem času je dosegel približno 20 tisoč ogledov) in ker želi njegovih osem piscev razveseliti bralstvo z božičnim darilom, objavljamo celotni dvojezični (lat.-slov.) red svete maše, ki se daruje kot prva izmed treh božičnih svetih maš (polnočna-angelska, zorna-pastirska, dnevna-slovesna). Misalček za ljudstvo je uporaben za vse svete maše, le spremenljivi deli se zamenjajo.




ZA PRENOS KLIKNI TUKAJ!

Naj vse bralce bloga Ad Dominum razsvetli in razveseli večna luč Novorojenca, ki je prevzel podobo človeka, da bi ga odrešil grehov in mu odprl pot do blažene večnosti.

Kakor pravi cerkveni oče sv. Avguštin: pred padcem je imel človek v raju možnost ne umreti (posse non mori), po Kristusovi smrti in vstajenju pa tisti, ki so Njemu zvesti, nimajo več nikakršne možnosti umreti (mori non posse), saj so po krstu sebi umrli v Kristusovi krvi in, v kolikor ohranjajo zvestobo Njegovi Cerkvi, živijo z Njim, čakajoč na prihod v raj, naposled pa na vstajenje mesa po poslednji sodbi.

Premišljujmo o tej neskončni ljubezni! V začetku nam je Bog dal možnost ne umreti, sedaj pa nam ponuja, da v celoti zavrnemo smrt in tako sprejmemo Njegovo obljubo, ki nam zagotavlja, da umreti sploh ne moremo, če živimo z Njim in v Njem.

Vse to ne bi bilo mogoče, če bi Oče ne poslal svojega Sina, če se ne bi sam Bog z rojstvom spravil v človeško meso. Božič je torej praznik našega odrešenja! Zahvaljujmo se Bogu, veselimo, da smo ljubljeni od Ljubezni same, in trudimo se za svetost.


4 komentarji:

  1. Všečno! Najlepša hvala za to čudovito darilce in seveda: v polnosti blagoslovljen in miru poln božični čas! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Braćo Slovenci, svima koji održavate ovaj blog želim sretan i blagoslovljen Božić, a u novome ljetu neka Vam je obilje Božjeg blagoslova! Nadam se ponovnom susretu neko dogledno vrijeme!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala lepa. Enako želimo tudi vam! Felix Dies natalis Christi.
      Veselimo se srečanja v bodoče.

      Izbriši
  3. Blagoslovljen božič in vse dobro v novem letu 2014!
    Felix dies Nativitatis D.n.I.C. et fortunatus sit annus novus 2014!

    OdgovoriIzbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...